Jämtlands län är, till ytan, Sveriges tredje största län. Residensstaden är Östersund och landshövding är Marita Ljung. Här domineras näringslivet av små företag och viktiga sektorer är framför allt de inom trä, turism, handel och livsmedel. Här bor 1,5 procent av Sveriges befolkning och 34,4 procent av länets invånare väljer att bo på landsbygden. Några av dem hittar du här: 


Bergs kommun

Food by Natta
Med Nathalie i flödet får du ta del av kreativ matglädje på triangiakök, växtbaserade recept, friluftsliv och husbilsäventyr.
@foodbynatta

Bergsliv
Med Bergsliv i flödet får du ta del av flera inspiratörer i länet i magasininspirerat innehåll. Drivs av kommunen.
@bergsliv

Sandra Lee Pettersson
Med Sandra i flödet får du ta del av tjusiga fotografier med cool touch. Motiv på både människor och produkter.
@fotografsandralee

Bräcke kommun

Vet du någon som borde vara här?
Tipsa oss gärna!

Härjedalen kommun

Louise Östberg
Med Louise i flödet får du följa drömmen om ett äventyrligare liv. Och äventyr blir det – bland annat med hjälp av kajak, skidor, isvaksbad och långfärdsskridskor. Louise är även fjälledare, guide och innovationsforskare.
@365aventyr

Caroline Fredin
Med Caroline i flödet får du följa en fjälltjej och naturnjutare i Vemdalen. Här bjudet det på ett starkt lokalt engagemang varvat med vacker natur och kunskapsförmedling och inspiration.
@vemdalen

Vet du någon som borde vara här?
Tipsa oss gärna!

Krokom kommun

Jennie-Lie Wickström
Med Jennie-Lie i flödet får du följa livet som trebarnsmamma, ledare och egenföretagare. Hon delar ofta med sig av många kloka tankar och driver även podden Norrlandsparon.
@jennielie

Hedda Perström
Med Hedda i flödet får se hur snyggt ett hönshus kan vara, tjusiga tavlor av torkade blommor och en hel del godsaker och glimtar från hennes restaurang Jazzköket. Bonus = charmig son!
@heddaperstrom

Isak Stålenhag
Med Isak i flödet får du följa livet som timmerman och allt vad det innebär. Bland annat återuppbyggnaden av den verkstad som olyckligt brann i februari 2021. Men också vackra naturvyer och snyggt timmer.
@isakstalenhag

Kristina Ernehed
Med Kristina i flödet får du följa en ruralista och morsa på byn i Kälom. Det bjuds på allt från fina vyer, gårdsliv och passion för samhällsfrågor. Ofta inom landsbygd, norm och inkludering.
@ernastjarna

Ragunda kommun

Sofia Ekenlund
Med Sofia i flödet får du följa en inspiratör och fotograf med fötterna i vildmarken och tankarna i universum. Sofia är även en av de drivande i initiativet Sju kvinnor mot vindkraft.
@sofiaekenlund

Ragundareportern
Med Karin i flödet får du följa livet som reporter för lokaltidningen Östersund-Posten. Men framförallt får du ta del av många spännande och BRA reportage om intressanta profiler från Ragunda med omnejd.
@ragundareportern

Terese Bengard
Med Terese i flödet får du följa vardagen som verksamhetschef på Hela Sverige ska leva. Delar ofta med sig av intressanta tankar och reflektioner kring land och stad.
@terese_bengard

Strömsund kommun

Vet du någon som borde vara här?
Tipsa oss gärna!

Åre kommun

Studion Åre
Med Studion i flödet får du kreativitet och entreprenörskap i ett! Här skapas det allt från produkter till positiv förändring.
@studionare

Reine Barkered
Med “The mayor of stomptown” i flödet får du hänga på vardagslivet som professionell friskidåkare och Duvedsbo. Äventyr blandas med att få se hur gött hunden Billie har det.
@reinebarkered

Fjällfunktionell
Med Isabell i flödet får du följa livet som personlig tränare i Åre på nära håll. Balla brudar, klirr i glas och fina vyer är en bonus!
@fjallfunktionell

Stich N Stones
Med coola Anna och Emma i flödet får du se hur de förvandlar trash till treasure. Till exempel har de gjort kepsar av gamla kaffesäckar från Löfbergs. Men passa dig! Du kommer vilja ha allt.
@stichnstones

Sara Rönne
Med Sara i flödet får du följa livet i Åre med allt vad det innebär. Allt från friluftsliv till personlig utveckling och livsnjut!
@sararonne

Butik Tegel
Med den charmiga butiken Tegel i flödet får du kontinuerligt inspiration på en bra outfit. Som bonus får du även tips på heminredning eftersom hela butiken är en fröjd för ögat.
@butik_tegel

Östersund kommun

Sara Gärdegård
Med Sara i flödet får du följa med på äventyr och upptäcksfärd i Jämtland. Sara är dessutom grafisk designer, fotograf och driver content-design byrån Grett studio. Tufft!
@sara.gardegard

Sqrtn
Med Rasmus Molund och Måns Hegevalls företag Sqrtn i flödet får du inspiration till att klä dig i streetwear på norrländska. Få har nog missat deras kepsar och mössor.
@rasmusmolund

Johanna Thofelt
Med Johanna i flödet får du konfetti, paljetter och klädglädje! Känner du dig lite “mäh” så kika in och huxflux så väcks lusten av experimentera lite mer med garderobens innehåll.
@johannathofelt

Ut i Jämtland
Med Linnéa i flödet får du tips på fina turer och platser kring Jämtland att upptäcka. Linnéa har samlat ihop så pass mycket att det till och med blivit till en bok som snart lanseras, wow!
@utijamtland

Simon Jaktlund
Med Simon i flödet får du en stor dos jäklar anamma för att vilja göra något bra för samhället. Du får även följa livet som chef på Surfbukten i kombo med nya rollen som pappa.
@kiteandcable

Ellen Sundberg
Med Ellen i flödet får du musik och natur i härlig symbios. Det är turnéliv och låtsläpp mixat med korvgrillning och vilsamt äventyr. Och det är precis så som vi vill ha det, visst?
@ellensundberg_official