Vad vi gör

Norrlandspepp startades 2013 på grund av citatet “Du med dina idéer och driv borde flytta söderut dit jobben finns“. Idag handlar i princip allt vi gör om att uppmuntra till det motsatta. Genom Norrlandspepp hoppas vi kunna sprida pepp, stolthet och glädje för norra Sverige. Både för att fler ska få upp ögonen för möjligheterna i norr men också för att peppa de som vill stanna kvar, satsar och försöker.

Vi vill sprida pepp

Vi tycker att det finns så himla många som gör bra saker runt om i norr som kanske inte riktigt får den uppmärksamhet de förtjänar. Därför försöker vi hylla de lite extra. Som en bonus kanske kan även inspirera fler till att ta steget – antingen till att flytta hit, starta eget eller att besöka oss.

Vi vill dela information

Fördomarna om Norrland är många. Och även om vi inte är några experter så hjälper vi gärna till att förmedla den information som vi själva tar del av för att fler ska få se att vi är mer än isbjörnar, hembränt och mörker. Extra spännande tycker vi det är med destinationsutveckling, platsutveckling och samhällsomvandling.

Vi vill ha kul!

Vi tar vårt ambassadörskap för Norrland på fullaste allvar och vi utgår från stolthet och engagemang i allt vi gör. Men vi är minst lika mån om att behålla lekfullheten och därför är vår grafiska profil medvetet ganska barnslig. Vi ser det som fakta levererat med konfetti. På så sätt hoppas vi nå ut till de som inte lusläser kommunstrategier och vetenskapliga artiklar.

Låt oss skapa Norrlandspepp tillsammans.